blue / food / tea

[Milky Oolong]by Sing Te Hus/シンティーフスのミルキーウーロン

Milky Oolong by Sing Te Hus/ミルキーウーロン

 

 

ミルクの様な甘くて濃厚な香りのするお茶がある、と聞いたら
どんなイメージをしますか?

お茶なのにミルク?
想像がつかない・・・
それって美味しいの?
ミルクティーと違うの?
抹茶ラテみたいな感じ?

If you hear that there are some tea which smell like milk, how do you imagine about them?

Tea smells like milk?
Can’t imagine….
Is it good?
What’s the difference between tea with milk?
Is is like Matcha-latte?

 

 
ミルクの香りの烏龍茶、あなたにとって
全くの新しい経験になること

「はぁぁぁぁ❤」と
その濃厚で甘い香りに
とろけちゃうこと間違いなしですよ❤

 

It’ll be your brand-new expereince and
you’ll feel like melting with”OhhhhYeeees” voice 🙂 !

 

 

 

 

・・・・・・・・・・・・・・・

 

 

 

お茶の木は、実はあまりそんなに種類としては
多くないそうなのですが
(緑茶も紅茶も、基本同じ種類のチャノキなのですよ^^)
ミルキーウーロンを作る茶葉は
80年代に改良されたという
割と新しい品種のチャノキなのだそう♪

 

Actually there are not so many kinds of tea-tree
(green tea, tea, pu-er tea etc… are all made from same type of tea-tree)
but the tree which is to make milky oolong has newly modified in 80’s.
(yes, thinking about the history of tea, it’s quite new ^^)

 

 

欧米圏では「ミルキーウーロン」として知られていますが
「金萱」という様に呼ばれていて、台湾・中国でもいくつか産地があるそうです♪
産地別で飲み比べをしても良さそう♡

It’s known as “milky oolong” in western countries but in Asian countries
it’s called “金萱烏龍茶(kinsen oolong cha, in Japanese. Sorry not available in Chinese!)”
There are some producing districts around Taiwan or China so might be good to try to taste differences among them 🙂

 

 

その甘い香りを求める人が多いため
香料を使ってミルクの香りをつけるor更に強くつけているものもあるそうですが
作られたそのままでも十分ミルクのやわらかい甘い香りがします♡♡

Beucase people love the sweet smell, some teas are added artificial flavor but
just only with tea-leaves are also so wonderful 🙂

 

 

 

 

 

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

 

 

 

このお茶シリーズは全て3~4人分・急須で飲む場合を想定して書いています♪♪

 

※Introduction:: For 3~4 person, using a tea-pot.
(If it’s for a cup of tea/ using just for a mug-cup, I’ll write so🙂  )

 

 

 

 

1-1.
飲み方:
80-85℃で2~3分

気持ち短めで入れた方が香りのさわやかさも愉しめます♪

 

1-1. How to drink

80~85℃,2~3min 🙂
Better to brew a bit less than 3 min to taste the lightness of the tea ^^

 

 

1-2.
水:
軟水が美味しくでます^^

 

1-2.water.
Soft water is good for this ^^

 

 

 

 

1-3.
茶器.

ガラスのポットがおススメ♪
中国茶器だと更に美味しいのかしら?

 

 

1-3.
Tea wears.

Glass pot is recommendable 🙂
Wonder how it taste with Chinese teawears.

 

 

2.
水色:
やわらかめの黄金色♡

 

2. colour.
soft gold ♡

 

 

 

 

3.
香り:
何とも言葉に表せない・初めて嗅ぐあま~い香りがします❤
(キャンディーの「チェルシー」の香りに近いかな♪)
お湯を注ぐ前からくんくんしてしまいます❤
あ~っ、この胸のときめく甘い香りを言葉で表し切れないのが何とも惜しい!

とにかくキューン❤とする懐かしいような、
甘酸っぱい子供時代や初恋の思い出の様な香りです❤

 

 

3.fragrance.

Sweet fragrance which I’ve never smelled before and I can’t describe in words 🙂
(Closer to the taste of “Chelsea”, Japanese candy or butterscotch)
It smells so good even you just open the pack.
…It’s so pitty that I can’t describe how it smells and tasted wonderfully!

Nostalgic fragrance of sweet childfood or first love 🙂

 

 

 

 

4.
オケ―ション:

とっても香りと味が良いので、出来たらお茶単体で味わって欲しい♡
香りと味わいと心行くまでじ~~くりと♡

 

 

4. Occasion:

I want you to taste it just only with it, not while having meals
so that you can smell and taste 100% fully 🙂 !!

 

 

 

 

 

 

……Hope you’ll enjoy it🙂
いかがでしたか?
良いお茶の時間を♡

Advertisements