food / herb / tea

Yogi Teas [Classic India Spice]/ヨギティーのクラシックインドスパイス

Yogi Tea[Classic India Spice]/ヨギティーのクラシックインディアスパイス

 

 

風邪をひいてしばらくダウンしておりました。

 

日本の冬の風邪は、喉・鼻・体の節々に来て、
全身気怠く重い、何とも言えない辛さがありますよね。

I’ve been off because of sick.
I feel that winter in Japan cause troubles on my throat, noses and joints on my body
when I get cold.

 

 

 

普段風邪や体調がすぐれないときには
Pukkaのthree gingerや
カモミールティを飲んでいるのですが
何故か今回、体が欲しがったのがこちら。

Usually I drink Three Ginger (Pukka) or chamomile tea when I get a cold
but this time my body wanted this spicy tea.

 

 

 

スパイスティー、チャイが苦手な人は、
手を出さない方がいいかもしれませんが
「良薬は口に苦し」もしくは
「新しい経験」と思って飲んでみるのもいいかもしれません♪

 

It worked on me well but if you don’t like chai, spiced tea etc,
probably you don’t like it but worth to try to think like
“Better medicine tastes bitter” or “new challenge” 🙂

 

 

 

 

 

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

 

 

○中身: 生姜、ローストチコリ、キャロブ、カルダモン、シナモン、シナモン樹皮オイル、バタースコッチフレイバー、クローブ、ステビアの葉、黒胡椒、生姜オイル

 

○Ingredients: ginger root, roasted chicory root,carob pod,cardamon,cinnamon, natural cinamon bark oil, natural butter scotch flavor,clove,stevia leaf,black pepper, natural ginger oil.

 

 

 

○ヨギティーのことば(超意訳)

シナモン、カルダモン、生姜、そしてそっと香るクローブと黒胡椒….
クラシックインディアスパイスは伝統的なアーユルヴェーダに基づき、
心身を温め活気づけるためにハーバリストたちによってフォーミュラが考案されました。

 

○From Yogi Tea
With Cinnamon, Cardamom, Ginger, and a touch of Clove and Black Pepper, Classic India Spice tea is based on a traditional Ayurvedic formula thought by herbalists to help invigorate and warm the body.

 

……………………..

 

 

 

お茶シリーズは全て3~4人分・急須で飲む場合を想定して書いています♪♪

 

※Introduction:: For 3~4 person, using a tea-pot.
(If it’s for a cup of tea/ using just for a mug-cup, I’ll write so🙂  )

 

 

 

1-1.
飲み方:
○「100℃ので3~4分♪」❤
これはあまりスパイシーにしないで飲みたい時♪

ヨギティーの飲み方には5~10分と書いてあります。
体調を崩した時、スパイスの喝が欲しい時は5~10分出しておくと
かなりスパイシーになって効きます!

 

 

1-1. How to drink
・100°, 3~4min ❤
…for when you want to make it not too much spicy taste.

Yogi Tea’s guide says “5~10min”.
If you’re sick or need more energy from spice,drink after 5~1o min
make the tea so spicy and you’ll boost!
 

 

 

 

1-2.
水:
軟水で飲んでいます♪

1-2.water.
I drink with soft water.

 

 

 

 

 

 

1-3.茶器

風邪のため濃く煮出したいのもあり、ステンレスポットで飲んでいます。
1つのティーバッグでも濃いめに出ますよ♪

 

1-3. Tea Wears

As I’ve got a cold, I use stainless tea pot.
Even only just 1 teabag, the tastes comes so spicy and fresh!

 

 

 

2.水色

濃いオレンジブラウン

2.colours

Deep orange brown

 

 

 

 

 

 

 

3.香り

[スパイス―!] という香りです。
とは言えインドカレーや香辛料の様な香りではなく
カルダモン>クローブ>シナモン>
のミックスが強めに香る、といった感じかな?

スパイスが苦手な人には、この時点でぱうだりーっぽさが感じて「ちょっと・・・」となるかもしれません。
また、味わいも、シナモンとバタースコッチの香りがちょっと押し出し気味に聞いている様に感じ
舌に残る独特の甘さがあります。
ですが存外後味はスッキリしています。

ですが、
インドの何千年の歴史の健康と美容とより良く生きるの集大成・アユールヴェーダに則った
健康茶レシピをもとに作っている、というのであれば
信じて飲んでみようではないか、という気持ちになります笑

そして存外体調不良時・回復時によく効くので(個人的な感想です)
飲み方を工夫しながら存外何杯も飲んでしまっています笑

 

 

 

 

3. Fragrance

 

[Spicy!!!!]
But it is not like Indian curry spice smell,
it’s like mix of
cardamon>clove>cinnamon>licorice

Even I just open the tea bag sachet, probably people who don’t like spice tea might feel
“eeh…”.
The taste has also strong spice taste, unique sweet taste of cinnamon and butter scotch lasts on your tongue.
(after-taste is clear, on the contrary though)

However, doesn’t  its back-history of Ayurveda, the masterpiece of Indian ancient wisdom of beauty, health and well-living and they make it based on its ancient healthy-recipe  make you feel trust and try at least cup of tea?

(and it does worked on me! and I still keep drinking for recovering fully!)

 

 

 

 

 

4.オケ―ション

 

何度も書いていますが、かなりスパイシーなので
もし料理と共に頂くなら
インド料理やこってり油・脂料理など、このスパイスに負けない料理と共にをおススメします。
(あんまりスイーツと共にはおススメしません)

風邪を引いたときに濃いめに出して(以下参照)ひたすら飲むのもグー♪

 

 

 

4.Occasion
As I keep writing “it’s spicy”, I wouldn’t recommend it with sweets time.
If you want to drink it when you have meals, try with Indian meal, oily or greasy meals
which has also strong smell and taste.

It’s also good when you have a cold or sick (↓drink like this)

 

 

 

※アレンジ♪

 

しっかりとスパイスの味が効いているので、体調を崩してしまった人や
よりスパイシーに飲みたい人は、2袋をお鍋で2~3分軽く煮だしても良いと思います。

 

また、ミルクチャイの様に飲むのもおススメ♪
上の様に濃く煮出したものに、新鮮な山羊のミルクや
お豆腐屋さんの濃厚な豆乳を入れて飲むとかなり!美味しいと思われます!
(普通のミルクをあたためたものでも◎^^)

 

 

※Arrangement

 

As it does has spice taste, it’s good to boil 2~3 min with 2 teabags for
people who is sick or who loves spicier taste 🙂

 

Milk-chai-like way of drinking is also nice^^
If you can get fresh goat milk or Tohu-shop’s super rich taste soymilk,
pour them into the tea which brewed like above 🙂 ! So rich and harmonious taste^^
(Ofcouse normal heated milk is also good ^v^)

 

 

 

 

 

いかがでしょう?
スパイスティー初心者にはPukkaのRevitalizeを、
スパイスティー好きにはこちら(を濃いめに出す)をおススメします^v^♪
So!
I’d recommend  Pukka’s Revitalize for spiced tea beginners and
I’d recommend this (for arrangement version) for spiced tea lovers  ^^

 

 

 

風邪が治ったら緑茶や紅茶を楽しむのだ❤
Looking forward to enjoying green tea or balck tea after I completely recover 🙂 !

Advertisements